Ακουστικά βαρηκοΐας Επιτρόπου

Ενδείξεις απώλειας ακοής

ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η απώλεια ακοής είναι ένα από τα ποιο συνηθισμένα ιατρικά περιβλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι επίσης και από τα ποιο παραμελημένα προβλήματα δυστυχώς λόγω του γεγονότος ότι η απώλεια ακοής και οι πολλές ψυχολογικές της επιδράσεις είναι σε μεγάλο βαθμό εκτειθόμενες

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Η απώλεια ακοής δεν είναι το ίδιο με το να ακούτε ήχους με μειωμένη ένταση .Αντιθέτως μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένοι ήχοι της ομιλίας – όπως το ‘’σ’’, το ‘’θ’’ και το ‘’φ’’ – ακούγονται με μεγαλύτερη δυσκολία από άλλους . Αυτός είναι ο λόγος για τον όποιο όσοι πάσχουν από απώλεια ακοής μπορούν συχνά να ακούν τους άλλους αλλά χωρίς να καταλάβουν τι έχει ειπωθεί.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ

Αν και οι περισσότερες περιπτώσεις απώλειας ακοής δεν προκαλούν σωματικό πόνο ,μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα . Αυτά περιλαμβάνουν : διακοπή επικοινωνίας δυσκολίες στην εργασία λόγω κοινωνικής απομόνωσης , κατάθλιψη ,απογοήτευση και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΚΟΗΣ

Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να πάσχετε από απώλεια ακοής , αναρωτηθείτε :

  • Ζητάτε συχνά από άλλους να επαναλάβουν αυτά που είπαν ;

  • Ρυθμίζετε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο πιο δυνατά από τι θέλουν οι άλλοι παρευρισκόμενοι ;

  • Σας είναι ιδιαιτέρα δύσκολο να κατανοήσετε τις οποίες συζητήσεις όταν υπάρχουν άλλοι θόρυβοι στο περιβάλλον σας ;

  • Σας φαίνεται η ομιλία των άλλων σαν μουρμουρητό ;

  • Αντιμετωπίζετε δυσκολία στην παρακολούθηση ομαδικών συζητήσεων ;

  • Σας είναι δύσκολο να αναγνωρίζετε την κατεύθυνση από την όποια προέρχονται οι ήχοι ;

Εάν απαντήσατε ¨ναι¨ σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να πάσχετε από απώλεια ακοής.

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ

Εάν πάσχετε από μη θεραπεύσιμη απώλεια ακοής μπορεί να νιώθετε απομονωμένοι και απογοητευμένοι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είστε μονοί .Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους παρουσιάζει απώλεια ακοής κάποιου βαθμού. Ευτυχώς, το 90% περίπου αυτών των ανθρώπων μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας.

 

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ

Σήμερα διατίθεται μια πλήρως καινούργια κατηγορία ακουστικών συσκευών. Η ψηφιακή τεχνολογία παρέχει στους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου ,μειωμένο θόρυβο περιβάλλοντος και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Οι σημερινές ακουστικές συσκευές έχουν επίσης καλύτερη εμφάνιση από τις τυπικές του παρελθόντος, με μεγάλη ποικιλία διακριτικών στυλ μεγεθών που ταράζουν στο δικό σας τρόπο ζωής.

Εάν πιστεύετε ότι πάσχετε από απώλεια ακοής ή θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

 

Τα cookie μάς βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookie από εμάς.